top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku
jajo gotowane na twardo jajo gotowane na twardo jajo gotowane na twardo szynka wieprzowa
gruszka gruszka gruszka brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa chłopska zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
gotowane łazanki z kapustą gotowany biały makaron z serem twarogowym gotowany makaron pełnoziarnisty z serem twarogowym gotowany makaron pełnoziarnisty z serem twarogowym
kompot owocowy 
  kompot owocowy kompom owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka szynka drobiowa
banan banan banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/ banan
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek homogenizowany Danio serek homogenizowany Danio mus owocowy mus owocowy/ serek homogenizowany Danio
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2634 kcal 2292 kcal 2559 kcal 2110/2305 kcal
białko ogółem 88,12 g 94,07 g 117,16 g 88,01/90,10 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 381,57 g 337,24 g 340,48 g 299,01/342,36 g
114,44 g 123,84 g 86,66 g 82,42/108,53 g
tłuszcz, w tym 90,44 g 68,36 g 84,15 g 67,23/69,15 g
nasycone kw. tł. 387,08 g 33,54 g 38,65 g 35,37/37,06 g
błonnik pokarmowy 26,26 g 19,75 g 38,67 g 19,93/19,58 g
sól 7,45 g 7,66 g 6,20 g 7,70/7,47 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl