top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa jarzynowa zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana
gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi brokuł gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku serek wiejski lekki serek wiejski lekki serek wiejski lekki serek wiejski lekki
chleb żytni  
szynka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2212 kcal 2102 kcal 2221 kcal 1983/2093 kcal
białko ogółem 107,54 g 105,12 g 123,70 g 107,07/106,89 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 348,08 g 323,83 g 323,20 g 292,60/321,28 g
105,52 g 103,18 g 58,13 g 52,85/82,36 g
tłuszcz, w tym 51,60 g 50,14 g 54,04 g 50,51/50,08 g
nasycone kw. tł. 24,71 g 22,64 g 23,20 g 22,66/22,64 g
błonnik pokarmowy 35,04 g 29,68 g 43,11 g 31,70/31,05 g
sól 13,04 g 7,88 g 7,39 g 7,87 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 



 

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl